Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Truita de poma, canyella i amor

Apa quin nom per una truita! La veritat és que sí, però és el nom amb el que aquesta truita va guanyar el concurs de truites 2013 del mercat de Lesseps…..i em va portar sort, així que serà el nom d’aquesta truita dolça… i amb molt d’amor!

Cuinar és un plaer, un plaer on tirem un polsim d'amor i d'il·lusió pel que cuinem, donant al nostre paladar una gran explosió de gust. Us imagineu el gran projecte de la vida, on gaudim del dia a dia, posant batudes d'amor i afegint molta il·lusió? Imagineu el resultat? Doncs som-hi: sigueu feliços!!!

Ingredients:

– 4 pomes Royal gala
– 1 cullerada de mantega
– ½ branca de canyella
– la pell de mitja llimona
– 4 cullerades de sucre ( si no la voleu molt dolça, amb 3 serà suficient)
– 2 cullerades soperes de licor de préssec, podeu posar el que tingueu per casa.
– 200 ml de nata líquida o crema de llet
– 1 polsim de sucre de vainilla
– 1 culleradeta de canyella en pols
– 6 ous ecològics

Jo vaig escollir un motlle de silicona en forma de cor, però podeu fer quallar la truita dins la mateixa paella.

Us he de confessar que aquesta truita no l’havia feta mai, només n’havia tastat una de semblant, i la veritat és que m’encanta innovar….ja ja ja.

Com diu una clienta, entrar a la cuina és com entrar en un gran laboratori, el laboratori del plaer, d’innovació en el paladar dels nostres…m’encanta. Doncs sí, déu m’ha donat la sort de poder endevinar molts dels ingredients que tasta el meu paladar. Així que em vaig posar mans a la paella. Els ingredients ja els puc dir, però fins al final no els vaig poder mostrar… Tot va ser sobre la marxa. Emocionant, oi?

Vaig trobar unes pomes al fruiter de casa, les vaig pelar i les vaig tallar a llunes una mica grosses, Vaig posar a la paella una cullerada de mantega i les llunes de poma, vaig deixar que tot plegat s’anés desfent.

Tot seguit vaig afegir la ½ branca de canyella i la mitja pell de llimona que va anar aromatitzant la poma en 3 minuts, tot això a foc mig i remenant amb la cullera de fusta.

A continuació vaig afegir les 4 cullerades de sucre i les 2 cullerades de licor.

Continuant a foc mig, deixant que es vagi fent uns 3 minuts més, que nosaltres ja anirem notant que la poma es va quedant ben cuita, tot seguit li afegim la nata liquida, i a foc lent deixem que es vagi quedant la poma molt cremosa.

Passats 3 minuts, nosaltres ja notarem que la poma s’ha begut pràcticament la crema de llet. Trèiem de la paella la branca de canyella i la pell de la llimona. Afegim el polsim de canyella i mentre es va filtrant per la poma, batem els ous ben batuts.

El procés següent va ser ràpid, jo tenia el forn encès a 200º a dalt i a baix. Vaig tirar els ous batuts a la paella, barrejant bé tots els ingredients, i seguidament el vaig posar al motlle, i cap al forn….i en 3 minuts ja ho tenia quallat. Per comprovar que és cuita punxem amb un ganivet i mirem que surti sec, sinó ho deixem 1 minut més, depèn del forn.

Jo aquesta vegada la vaig fer al forn però es pot quallar a la paella, com si féssim una truita normal, simplement donant la volta a la truita amb un plat, quallar per l’altre banda a la mateixa paella….i llestos. Jo, una vegada al plat i encara calenta, li vaig afegir per damunt el polsim de sucre de vainilla…… imagineu, l’aroma que va quedar per casa… ummmm increïble.

La podeu servir directament però si la deixeu refredar notareu que s’absorbeix el sucre. Finalment simplement la guarnirem amb una mica de sucre glaç i unes llunes de poma (un consell de l’Àgata).

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli