Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Patates de l’àvia

Ja ho sé! Us estareu preguntant… patates de l´àvia???? Si semblen riojanes! Sí, sí que ho son, però és que la meva àvia és de Burgos, més aviat d’un poble entre Burgos i Logronyo; Belorado. Per cert un poble molt acollidor i del qual us explicaré i a la vegada us mostraré receptes que vaig aprendre d’aquesta part de la península, que com bé sabeu és un indret per gaudir a totes hores.

Al cim no s'hi arriba superant als demés, simplement superant-se a un mateix. Mai es tard per començar a gaudir de tot allò que tens al teu voltant i lluitar per tirar endavant. Les persones que t'estimen sempre estaran al teu costat, amb cor i anima. Escalfa el cos amb un plat calent i el cor amb una forta abraçada. Per tots vosaltres!

Ingredients:

– 4 patates blanques grans
– 2 trossos de xoriço, jo utilitzo un de Burgos molt bo
– 3 grans d´all
– 2 fulles de llorer
– 1 litre de caldo, jo el tenia al congelador. O podeu fer servir un parell de pastilles de caldo concentrat amb 1 litre d´aigua
– Sal, pebre i dues cullerades d´oli d´oliva.

Per 4 persones

Doncs aquesta recepta us descriu el plat de…..”no m’ho puc creure”, ho té tot: els ingredients fàcils i molt econòmics, d’aquests que normalment tenim al nostre abast, molt i molt senzilla d’elaborar i el més important, boníiiiisima!! Us ho demostraré.

Primer molt important, pelem les patates, i posem a la cassola l’oli, les fulles de llorer i els grans d’all, jo personalment els dono un cop i els tiro directament sense pelar, ja que als de casa no els agrada trobar-lo i el trec una vegada servit el plat.

Trenquem les patates, ja ja ja, us semblarà una bogeria i no ho és. Es clava el ganivet i es van trencant, és un forma de que treguin el mido que porten i ajudin a espessir la salsa. És molt fàcil de fer, es tracta de tallar-les amb el ganivet i al final acabar trencant-les, fent aquell soroll cruixent. És més fàcil fer-ho que explicar-ho, ja ho veureu. Ara bé sinó no podeu no passa res simplement tallades us quedaran bé.

Una vegada a la cassola, el foc una mica fort, salpebrem les patates, això és al gust de cadascú, i amb una cullera de pal les anem enrossint per tal que quedin daurades per fora, jo calculo que uns 5-8 minuts.

Seguidament tirem el xoriço tallat a rodanxes i remenem perquè es barregin tots els sabors. Continuem a foc mig i aproximadament passats 5 minuts notarem com el xoriço deixa anar la seva substància.

Aboquem el caldo, i durant uns 5 minuts el deixem a foc fort, perquè agafi força, passat aquest temps abaixem el foc una mica i el deixem coure uns 15 minuts, això es fàcil de comprovar, amb un ganivet, comprovem que les patates estiguin prou tendretes.

No us importi que estiguin 5 minuts més, encara quedaran més bones.

….llestos, servir i a comprovar la seva textura. Els de casa aixafen les patates i els encanta que quedi tot ben barrejat, fins i tot suquen amb pa, que és el que feia la meva àvia, amb el suc sobrant feia sopes de pa…i no vegis que bé que es sopava amb una carrega d’energia extra.

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli