Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Mandonguilles de peix

La veritat és que aquestes mandonguilles, són la fusió de varies propostes surgides al centre social. Sí sí, el centre de reunió que creem pràcticament cada dia davant de la tenda.

Som-hi! El vostre voltant està esperant el vostre somriure.

Ingredients:

– 1 cua gran o 2 petites de rap
– 5 palets de cranc o surimi
– 400 gr De gambeta petita pelada
– 1 ceba petita
– 1 ou
– 400 gr de farina, jo he escollit una especial per peix
– uns brins de safra
– 200ml d’oli per fregir les mandonguilles
– Sal i pebre blanc
Per l’elaboració de la salsa d’acompanyament
– 1 litre de fumet
– 1 ceba petita
– 1 picada ( 4 nous pelades i 6-8 anacards torrats)
– Sal i pebre

(4-6 persones)

Un lloc en el que et penses que vens a comprar una mica de pernil dolç i acabes amb la Carme proposant-me la recepta que que va sentir del Arguiñano, la Tere oferint la seva cuina nova per poder elaborar la recepta, la Míriam mostrant interès en ajudar a fer mandonguilles i jo, que la veritat que tot això m’encanta, modificant la recepta i fer-la perquè tots vosaltres podeu gaudir, d’això, d’unes senzilles i suculentes mandonguilles de peix…. voleu saber com va acabar això?

Doncs som-hi!!!

El rap li traiem l’espina del mig, o si volem la mateixa peixatera ens la traurà no la tireu, que aquí, tot s’aprofita.

Posem el fumet de peix a escalfar, que jo ja el tenia fet de quan en faig i en congelo, si no és el cas podem comprar un que ja estigui preparat, però jo personalment prefereixo el que fem nosaltres. Li afegim les espines i ho deixem a foc lent, mentre preparem les mandonguilles.

Triturem, el rap, els palets de cranc, les gambes, la ceba petita i els brins de safrà. Una vegada tot ben triturat, que podem utilitzar l´un dos tres, posem la massa en un bol, on afegim una mica de sal i l´ou. Quan ho tenim barrejat, anem afegint la farina, de tal manera que vagi agafant consistència per poder elaborar les mandonguilles.

Us aviso, que jo quan vaig fer aquesta recepta, era la primera vegada, i al principi la massa va quedar d’una manera que no semblava molt consistent, però si que ho és, de seguida que toca l’oli es queda perfecta degut a la duresa de la carn del rap.

Posem l’oli a escalfar i amb l’ajuda de les meves ‘pinxes’ vam fer les mandonguilles. Les arrebossem amb la farina. I apa, a fregir-les, amb molta cura, i ràpid, perquè en un tres i no res es fan. Les girem amb l’ajuda d’una espàtula i les anem col·locant en un plat amb paper absorbent perquè s’elimini l’oli sobrant.

De veritat, ja ho veureu, però així només ja estaven boníiiisimes, una textura molt suau i capritxosa al paladar, flonja i amorosa.

En una cassola a part sofregim la ceba i quan estigui daurada li afegim la picada de nous i anacards. Ja veureu quin aroma li dona aquesta picada, crida molt l’atenció.

Ho deixem tot junt que es mescli uns 5 minuts a foc lent, i seguidament li anem afegint el fumet que com que encara és calent, de seguida farà bullir la nostra salsa. Seguim a foc lent uns 5-8 minuts més i li anem afegim mica en mica les mandonguilles, una vegada totes juntes amb la salsa, deixem que es vagi aromatitzant tot junt com a molt 6 minuts, que nosaltres anirem donant-li voltes perquè totes les mandonguilles quedin prou mullades i envoltades de la salsa…..i llestos!!!!

Ara es el moment de degustar, que de veritat, que m’agradaria que aquesta recepta us atreviu a provar-la, degut a que no és difícil d’el·laborar i els vostres comensals quedaran bocabadats. Inclús a la canalla de casa podreu conquistar-los i donar-los un gran aport de vitamines extres.

Suggerència: Aquestes mandonguilles, sense la salsa i simplement posades en una barnilla com si fossin brotxetes, les podeu servir en plats i les podeu acompanyar amb una salsa de soja, maionesa lleugera o inclús allioli….. una forma de transformar en una recepta diferent i molt festiva.

Alguna vegada heu observat tot el que teniu per poder ser feliços???

El vostre cor s’obre com les vostres papil·les gustatives al vostre somriure, aportant una gran felicitat a la vostra ànima, que no creu en allò material, simplement en el vostre impuls de superació…

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli