Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Lluç farcit amb crosta

Amb tots aquests ingredients, els del congelador, ja descongelats, muntem un plat espectacular, improvisat i molt bo!
Ai! Ai la cuina! Quanta raó tenia la Sra. Rigat! La cuina és com un gran laboratori. I és ben veritat, és per això que us presento aquesta recepta, ben improvisada… us encantarà!

El temps sempre s'encarrega d'allunyar el que realment no et val la pena....mentre esperem, aprofitem i cuinem??? L'espera sempre serà més enriquidora.

Ingredients:

(per a 4 persones)

– 4 lloms de lluç, que vaig trobar al congelador
– 2 cebes tendres, que hi havia al verdurer de la nevera
– 300 gr de gambetes petites, que hi havia al costat del lluç
– 1 terrina de nata muntada sense sucre, aquella que no van afegir als maduixots.
– 1 culleradeta d’oli d’oliva, sal, pebre i una mica d’orenga.

Dilluns, sobres del cap de setmana per la nevera i pel congelador, i la encantadora necessitat de fer el sopar o la carmanyola de l’endemà, així que vaig investigar el que tenia per la nevera i vaig mirar a veure com podia combinar aquelles bossetes que corrien pel congelador. Us sona això? Sí, sí les bossetes que vas arraconant i no saps mai quan les utilitzar-les…. Doncs avui és un gran dia!

– Agafem les cebes tendres, les piquem finetes, mentre posem la cullerada d’oli a la paella a esclafar, hi posem les cebes i passats uns 3 minuts, que ja veiem la ceba rosada i afegim les gambetes, salpebrem i li afegim un polsim d’orenga.

– Mentre es va enrossint a foc mitja-alt, obrim els lloms de lluç per poder-lo farcir tranquil·la ment, o si volem en forma de llibret. Salpebrem una mica el lluç. Passats uns 5 minuts més traiem del foc la ceba i les gambetes i reservem. A la mateixa paella passem volta i volta el lluç.

I ja ho tenim quasi, farcim el lluç de les gambetes i la ceba, ben barrejat, i ho col·loquem en la safata del forn.

Posem per damunt una cullerada de nata, de tal manera que ens quedi cobert, i cap al forn a gratinar a 225º.

Calculo que en uns 5 minuts ja ho tindrem, però això és fàcil de comprovar, quan el veiem daurat al nostre gust….xas, fora i bon profit.

Us sorprendrà la de plats que podeu elaborar amb la nata muntada i el sabor que donarà als vostres plats.

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli