INGREDIENTS (4 persones):

Ingredients per a 4 persones:

– 4 lloms de lluç, que vaig trobar al congelador
– 2 cebes tendres, que hi havia al verdurer de la nevera
– 300 gr de gambetes petites, que hi havia al costat del lluç
– 1 terrina de nata muntada sense sucre, aquella que no van afegir als maduixots.
– 1 culleradeta d’oli d’oliva, sal, pebre i una mica d’orenga.

Amb tots aquests ingredients, els del congelador, ja descongelats, muntem un plat espectacular, improvisat i molt bo!

Ai! Ai la cuina! Quanta raó tenia la Sra. Rigat! La cuina és com un gran laboratori. I és ben veritat, és per això que us presento aquesta recepta, ben improvisada… us encantarà!

Dilluns, sobres del cap de setmana per la nevera i pel congelador, i la encantadora necessitat de fer el sopar o la carmanyola de l’endemà, així que vaig investigar el que tenia per la nevera i vaig mirar a veure com podia combinar aquelles bossetes que corrien pel congelador. Us sona això? Sí, sí les bossetes que vas arraconant i no saps mai quan les utilitzar-les…. Doncs avui és un gran dia!

– Agafem les cebes tendres, les piquem finetes, mentre posem la cullerada d’oli a la paella a esclafar, hi posem les cebes i passats uns 3 minuts, que ja veiem la ceba rosada i afegim les gambetes, salpebrem i li afegim un polsim d’orenga.

– Mentre es va enrossint a foc mitja-alt, obrim els lloms de lluç per poder-lo farcir tranquil·la ment, o si volem en forma de llibret. Salpebrem una mica el lluç. Passats uns 5 minuts més traiem del foc la ceba i les gambetes i reservem. A la mateixa paella passem volta i volta el lluç.

I ja ho tenim quasi, farcim el lluç de les gambetes i la ceba, ben barrejat, i ho col·loquem en la safata del forn.

Posem per damunt una cullerada de nata, de tal manera que ens quedi cobert, i cap al forn a gratinar a 225º.

Calculo que en uns 5 minuts ja ho tindrem, però això és fàcil de comprovar, quan el veiem daurat al nostre gust….xas, fora i bon profit.

Us sorprendrà la de plats que podeu elaborar amb la nata muntada i el sabor que donarà als vostres plats.

El temps sempre s’encarrega d’allunyar el que realment no et val la pena….mentre esperem, aprofitem i cuinem???

L’espera sempre serà més enriquidora.