Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Les llenties de la xarcutera

Aquest nom és el que li va posar el meu pare, i a mida que aneu veient els ingredients us anireu adonant del perquè del nom.

La bellesa de les persones, no es troba al físic, sinó en els ulls de les persones que t'observen mentre mostres el teu somriure....i per què no?, acompanyat d'una bona recepta de cuina!

Ingredients:

– 300 gra de costella adobada ( jo he utilitzat una que fan a Burgos molt saborosa)
– 2 patates blanques mitjanes
– ½ botifarra negra d’arròs, de Burgos
– 2 talls de xoriç dolç de poble, també de Burgos.
– ¼ de llenties pardines, de cocció rapida
– 4-5 cullerades de sofregit de tomàquet
– 1 cullerada d’oli d’oliva, 2 alls, 1 fulla de llorer, sal, farigola i pebre
– 1 litre de brou de verdures.

Són les llenties les que recarreguen les piles dels de casa per poder continuar amb les classes o la feina! Són incompatibles amb les dietes que posem en pràctica últimament, però.. de tant en tant, qui diu que no es pot menjar de tot en la seva justa mesura?

Doncs res, mans a la cuina, que no es digui, us ofereixo un gran aportació energètica per poder continuar amb el dia a dia o per després d’una bona excursió per la muntanya un diumenge o un festiu qualsevol.

Per cert, en honor a la meva àvia que era d’un poble de Burgos, Belorado, del qual ja us havia parlat en alguna ocasió, utilitzaré productes d’allà, que personalment comercialitzo a la xarcuteria…..ummm quins records, enteneu la potencia del plat???? Som-hi!!

Sembla un plat molt complicat, però noooo, és molt senzill, i quan més el fas més pràctic et resulta. Una idea més per quan vols preparar un plat ràpid per la carmanyola.

Posem una cassola una mica fonda al foc, afegim la cullerada d’oli, l’all, seguidament la costella adobada i ja trossejada i la fulla de llorer.
Remenem mirant de que es vagi enrossint la costella, que no s’arribi a cremar, aproximadament uns 5 minuts. A continuació trenquem les patates, és a dir, mal trencades per afegir el midó, salpebrem i afegim una mica de farigola en pols, i continuem a foc mitjà, no parem de remenar de tant en tant.

I la resta d’ingredients van seguits, tirem la botifarra negra i el xoriç, en dos minuts afegim les 4-5 cullerades de sofregit, anem barrejant bé amb la cullera de pal, i passats 2-3 minuts afegim les llenties crues. Anem incorporant de tal manera que tots els sabors es vagin barrejant. Dos minuts més i tirem el brou de verdures, que tenim prèviament preparat.

Llavors és el moment de pujar el foc, i en quan comenci a bullir, calculem 8 minuts, el baixem i el deixem uns 15 minuts més, només hem de tastar-les, per rectificar la sal o per comprovar si farà falta algun minut més per les llenties. Una vegada cuites us poden aguantar un parell de dies, que llavors encara les trobareu més gustoses.

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli