Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

L’arròs amb verdures de la Carme

Hola soc la Sílvia! Ja torno a ser amb vosaltres i… avui mireu què us porto! Ummmm!!! Quin arròs, encara noto el bon gust que va quedar-me al paladar. I és que ho te tot: fàcil, lleuger, d’aprofitament i bastant econòmic.

Una companya de feina, la Carme, em va explicar la recepta i l’endemà ja el vaig fer. Us passo perquè és un arròs que inclús utilitzant el arròs bomba (un arròs que absorbeix tot el gust de les verdures) és perfecte per l’endemà, tant per la carmanyola, com per trobar-lo fet a casa quan arribes de la feina.

Ingredients:

– 1 carbassó
– 2 cebes tendres petites
– Sobres de minestra de verdures que tenia al congelador: 2 cullerades de pèsols, 2 de mongeta tendra, 2 de pastanagues petites, 6 cors de carxofa a trossos i una culleradeta petita de faves super baby.
– 1 got d’arròs bomba
– 3 gots de brou de verdures
– 2 cullerades d’oli d’oliva
– sal i pebre.

Els que em coneixeu, ja ho sabeu, m’encanta transformar les receptes, i fer-les de tal forma que la puguis elaborar amb els ingredients que tinguis a casa. Us ben asseguro per aquesta recepta vaig aprofitar molt i molt el que tenia per la nevera i pel congelador. Doncs, mans a la cassola….ja jaja.

Amb el que vaig trobar al calaix de les verdures: 2 cebes tendres, i un carbassó, vaig fer dauets. Les congelades, ja les vaig trobat tallades. Primer vaig posar l’oli a la cassola, una de fonda perquè l’arròs bullis bé.

Primer van ser el carbassó i les cebes saltejades a foc mig, que es fessin mica en mica, aproximadament uns 5 minuts. Seguidament les altres verdures, que les vaig treure una estona abans del congelador i les vaig escórrer bé.

Les vaig barrejar bé tot junt va coure uns 5 minuts més, després vaig salpebrar. És el moment que noto com el meu olfacte detecta l’explosió d’aromes de les verdures unides per una bona causa.

Passats els 5 minuts, o el que veieu vosaltres que necessiten les verdures que vosaltres vau triar, arriba el moment de tirar el got d’arròs i amb la cullera de pal fem que es barregi amb les verdures, sense parar de moure durant en uns 2 minuts, temps suficient perquè el gra d’arròs quedi segellat i agafi els aromes de les verdures. Aleshores ja es pot tirar els gots de brou de verdures, si el teniu calent és mes ràpid, quan comenci a bullir, son 8 minuts a foc fort i després abaixem el foc i el deixem uns 10 minuts més.

Us aviso, aquest arròs necessita una mica mes de cocció, si n’escolliu un altre, en menys temps es farà. Passat aquest temps apaguem el foc, deixem reposar uns 5 minuts i seguidament emplatem. Apali, a gaudir, un plat molt lleuger, però amb un equilibri perfecte d’energia…..voleu tastar-lo????

Una frase que diuen a un anunci, i que m’identifica molt: “ tot depèn de com i el com depèn de tu”. S’ha de gaudir amb el plat que a tu t’agrada no amb el plat que t’imposen.

SIGUEU FELIÇOS!!!

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli