Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

La Vichyssoise de la Sílvia

Un clàssic! Però és que és tan bona! És una crema que personalment m’encanta, i a les meves germanes les faig tan felices quan la preparo…..avui els la prepararé. A més, quan fa fresqueta, una crema calenteta sempre ve de gust!

Una crema calenta que torna al paladar com una carícia de la llengua, fusionant-se com una gran abraçada, proporcionant caliu necessari per pujar la temperatura del nostre cor en disparar-se com una gran cavalcada de cavalls a la natura!

Ingredients:

– 1 porro gran o dos mitjans
– 3 patates mitjanes
– 1 litre de brou (que ja el teníem preparat)
– 1 tros de 100gr de rull de cabra
– 2 cullerades d’oli d’oliva, sal i pebre

Aquesta recepta es pot preparar tan per l’hivern com a l’estiu, jo a l’hivern la presento calenta amb uns crostons de pa torrat o si ho preferiu amb uns encenalls de pernil….vigilant amb la sal! Quan fa bon temps es serveix freda, i inclús li queda bé afegir-hi unes fulles de menta fresca.

Jo amb aquest crema innovo, depenent del que trobi per la nevera……doncs el que sempre diem, cuina d’aprofitament. Aquesta vegada vaig trobar un tros de rull de cabra, i la veritat que no vaig poder resistir de posar-li

Doncs vinga: mans a la cassola.

Agafem una cassola fonda per tal de no esquitxar la cuina, tallem la patata i el porro en petit, mentre posem a la cassola l’oli a escalfar a foc mitjà i afegim el porro i les patates, salpebrem i daurem uns 3 minuts. Una vegada daurats afegim el brou, pugem el foc i fem que bulli.

Més o menys es calcula uns 12-15 minuts, però això es fàcil de comprovar amb una forquilla mirant si la patata esta prou tova. Seguidament afegim el tros de formatge, i ho triturem amb el turmix fins que quedi ben fina.

I llestos, al plat només li faltaran els crostons de pa o els encenalls de pernil que jo he posat a part perquè cadascú es posi el que vulgui.

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli