Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Galtes de porc al forn

Quin plat més nostàlgic, oi? Doncs és molt senzill d’elaborar, com ja anireu comprovant, a mi personalment, m’encanta utilitzar el forn. El trobo pràctic, còmode i et permet fer diverses coses a la vegada. Hahahaha! És el petit secret que fa que les dones poguem fer tantes coses alhora. És un plat que es demana als restaurants, com a plat nostàlgic que ens feien les nostres mares o àvies.

Sigues positiu i estira les teves galtes, lluiran per damunt dels teus llavis amb un gran somriure... Ho practiquem???

Ingredients:

– 2 galtes de poc fresques
– 4 cullerades d’oli d’oliva
– 2 pastanagues
– 1 ceba mitjana o 1 porro
– 2 tomàquets ben vermells
– ½ poma Golden
– Sal, pebre i herbes provençals
– 1 gotet de vi blanc i 400 ml de brou de pollastre o de carn

(per a 2 persones)

En aquest bloc us mostrarem infinitats de secrets culinaris perquè podeu sorprendre als vostres comensals amb una àmplia varietat culinària.

Un plat que podeu elaborar la nit abans per a la carmanyola, 1 dia abans encara és més bo, jo el preparo per la nit, i l’endemà nomes l’he d’escalfar. Els de casa, degut a la meva feina, dinen al mercat, i us ben asseguro que amb aquest plat són la enveja del mercat, doncs això ara ja no passarà més, ara sereu vosaltres l’enveja.

Abans que res, encenem el forn, per tal de que agafi calor, el posem a 225º i només per la part de baix. Mentre s’escalfa ho preparem tot en un recipient per al forn.

Les galtes han de ser fresques i d’un lloc de confiança, preferible de porc femella, que és el que donarà un gust exquisit al nostre plat.

Salpebrem les galtes i els hi posem les herbes de Provença, pelem i tallem les pastanagues i la ceba o el porro i ho afegim per damunt. Seguidament tallem en quatre trossos els tomàquets i la poma a daus i ho aboquem també per damunt de les galtes, només ens faltaran les cullerades d’oli i el gotet de vi blanc (tot en fred) i cap al forn, una vegada la safata és dins, baixem la temperatura del forn a 180º.

Passats uns 15 minuts, obrim el forn i ajudats per una cullera de pal, ho remenem ben be tot i li tirem per damunt el brou. Sempre dependrà del forn però deixarem coure aproximadament uns 30 minuts més.

Finalment posem el forn dalt i baix durant 10 minuts, aprofitem per regar les galtes amb el suc restant. Passat aquest temps apaguem el forn i ho deixem dins 10 minuts. I llestos, fet per consumir al moment o l’endemà per la carmanyola.

Un somriure teu, no vol dir que no existeixin els problemes, simplement que ets capaç de ser feliç per damunt d’ells.

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli