Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Els originals farcellets de la Margarita

Originals i senzills, són d’aquelles receptes que compartim durant la compra o la visita, diria jo. Us haig de confessar que el mercat és per a mi una gran repte social amb vida pròpia. La Margarita és una clienta habitual, que ara per ara, justament li haig d’estar molt i molt agraïda, ja que m’està ajudant a recuperar la meva autoestima, i és per això que em ve de gust mostrar-vos una recepta que ella mateixa em va ensenyar.

Fàcil, oi? Doncs ja veureu el toc que dóna a les vostres papil·les gustatives i com gaudiran els vostres convidats. La dolçor dels farcellets serà la mateixa que trobareu en obrir el vostre cor a aquelles persones especials que us estimeu.

Ingredients:

per realitzar 16 farcellets:

8 farcellets de sobrassada i mel

– sobrassada
– mel
_ 8 oblees de crestes petites
– un ou batut
– una mica de sèsam

8 de mousse d’ànec i confitura de pebrot

– 100 gr de rull de cabra
– 40 gr de confitura de pebrot, podeu posar-ne també una de fruites del bosc o de taronja.
– una mica de sèsam
– 8 oblees de crestes petites

És molt típic de mi el fet de reinventar la recepta, és per això que he combinat la que la Margarita em va explicar amb una altra que dóna molt de joc. Ideal per combinar un bon entrant per un dinar, un sopar o simplement un piscolabis per compartir amb els nostres convidats.

Primer estenem les oblees de les crestes posant-les en el mateix paper que venen. Seguidament engeguem el forn i el deixem a 190-200º dalt i baix i col·loquem la safata al mig.

Posem la sobrassada en un bol, aproximadament uns 100 gr. I anem afegint mel, fins que notem que no destaca ni molt la sobrassada, ni molt la mel. Posem la barreja al mig de la oblea, aproximadament una cullerada sopera. I ho tanquem com si fos un farcellet. Ens fem 8. Seguidament els posem a la safata, que encara la tindrem fora del forn, amb un paper especial perquè no s’enganxin.

Agafem el rull de cabra o un formatge cremós de cabra, i la repartim entre les 8 oblees restants, tot just al mig, igual que les de sobrassada. I al damunt de la mousse posem una cullerada de cafè de confitura de pebrot, aquesta confitura és una de les que elaboro jo mateixa, però una de fruites del bosc, també us quedaria molt bé. I fem com amb les altres, les tanquem com si es tractés d’un farcellet…..i cap al forn a fer companyia a les altres.

Amb un pinzell untem d’ou batut tos els farcellets, amb una mica n’hi ha prou, just perquè s’enganxi el sèsam que afegirem pel damunt dels farcellets. Enfornem uns 8 minuts, fins que quedin daurats.

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli