INGREDIENTS (4 persones):

– 2 cuetes de rap petites o una gran, nosaltres vam escollir rap, però també quedarà molt bo, amb lluç, bacallà o mero
– 8 cullerades de salsa de tomàquet (que ja tenim preparada, o n’improvisem una de senzilla)
– 150gr de formatge per gratinar, jo he posat l´emmental francès.
– 1 cullerada d’oli d’oliva, sal i pebre blanc.

Tornem a la cuina, aquesta vegada amb la recepta que vaig elaborar amb la meva cosina, la Núria. I us he de confessar que té una cuina espectacular, espaiosa i amb unes vistes a la natura! S’hi respira pau i tranquil·litat.

Ummmmm… quin gust cuinar amb ella!

Gaudim un munt, ens passen les hores entre cassoles, plats i ingredients molt saborosos, i evidentment amb bona companyia, compartint vida, que vol dir que, com que ens veiem tan poc, quan ho fem ens exprimim! Aquesta és una recepta d’aquelles tan fàcils i tan profitoses. Quan fa aquest temps, el què vols és gaudir de plats, que t’ocupin poc temps a la cuina.

Com ja us he dit, en aquest cas el vam fer amb rap, però també quedarà bo amb qualsevol altre peix blanc que no tingui gaire espines. Els passos són bastant senzills.

Preescalfament del forn a 200º,

Dins la safata del forn, o dins d’una safata de vidre posem la cullerada d’oli d’oliva, els talls de rap, salpebrem, una cullerada generosa de salsa de tomàquet per damunt de cada tall i el polsim de formatge rallat…..i cap al forn

Heu d’anar vigilant fins aconseguir el punt de gratinat del peix, el forn ha d’estar engegat, dat i baix, i aproximadament jo calculo uns 10 minuts.

Per acompanyar, hi va molt bé o bé una mica d’arròs blanc, o unes patates cuites, o unes patates rosses, o una bona amanida, que es el que més ve de gust a l’estiu.

Una frase que diuen a un anunci i m’identifica molt és aquesta: “tot depèn de com i el com depèn de tu”. Has de gaudir amb el plat que t’agrada a tu, no amb el plat que t’imposen.

Sigueu feliços!