INGREDIENTS:

– 8 cuixes de pollastre
– 2 llesques de pa dur, o del que tingueu
– 2 cebes grans o 4 mitjanes
– 1 manat de julivert
– 4 grans d’all
– 1,5-2 litres de brou

I us preguntareu…..i perquè aquest nom???

Doncs la veritat, que és el nom que van posar-li els meus amics. Cada vegada que el mengen, diuen el mateix: és un pollastre que recorda un gust antic i nostàlgic” és per això que l’he batejat amb aquest nom.

Ara a l’estiu tenim més les ganes de sortir, compartir amb els amics, la família o els companys, moments de platja, muntanya o xiringuito. La qüestió és que no tenim temps de preparar menjars, però dinar és necessari, i el millor és que sigui un plat que s’ajusti al nostre ritme de vida estiuenc. Aquest pollastre us encantarà, el podeu fer amb antelació, i us quedarà genial. A casa aquest pollastre el preparem amb cuixes i cuixots, però realment es pot preparar amb la part que vulgueu, o inclús amb conill.

Per cert, un ingredient que havia oblidat! Unes bones llesques de pa, que segur que necessitareu per sucar la salsa restant… Ja m’ho explicareu! Doncs som-hi!!! De moment estaria bé trobar una cassola una mica gran, que serà la manera més ràpida d’elaborar aquest plat tan saborós.

Primer, pelem les cebes i les tallem a llunes, mentre posem una mica d’oli d’oliva a la cassola i marquem el pa fins que quedi torrat. Un cop sigui torrat el posem dins el vas triturador.

Seguidament tirem a la cassola, que segurament necessitarà una mica mes d’oli, les llunes de ceba, que deixarem que es vagin enrossint a foc mig. Passats uns 8 minuts, tirem els grans d’all i les fulles de julivert, remenem i passats uns 7-8 minuts més o traiem tot i ho aboquem al pot on hem posat el pa torrat.

Ara marcarem les cuixes a la mateixa cassola, jo ho he fet en dues tandes.

Aboquem mica de brou al pot de triturar, junt amb el pa, la ceba, els alls i el julivert….i ho triturem. Mentre ja s’hauran enrossit les cuixes, llavors només quedarà abocar el resultat del pot de triturar sobre les cuixes a la cassola.

Abaixem el foc al mínim i afegim el que queda de brou, fins a cobrir les cuixes. El que queda per davant és només temps perquè s’acabi de fer aquest pollastre que degustarem amb molt de gust. Jo calculo que el temps adequat és d’uns 45 minuts. De tant en tant s’observa i es mou perquè no s’enganxi i s’acabi d’absorbir el brou.

Els aromes de les cassoles que juguen a la cuina posen a prova les nostres papil·les gustatives.

No hi ha indret de la casa més interessant que la cuina quan compartim un meravellós plat en bona companyia. Gaudir del dia a dia és el que et fa més fort per superar l’endemà.