Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Costella de porc al forn per la Pili

Aquest plat és d’aquells que us ben asseguro, i sé que els que em coneixeu esteu pensant que ho dic sempre, que és molt fàcil, ràpid i dels de gaudir a la taula.
També és dels que faig servir un munt de vegades per la carmanyola.

Si ho voleu amb una mica d'amanida al davant és un bon plat per cobrir tota la energia necessària perquè la nostra família superi el dia. Animeu-vos-hi!!

Ingredients:

(4-6 persones):

– 4 tires de costella de porc partides per la meitat
– 1 ceba mitjaneta
– 2 patates una mica grans
– 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
– 2 cullerades de vinagre de Mòdena
– Una mica de ximixurri*, curri i sal

*si no trobéssiu el ximixurri, podeu posar-hi pebre dolç, pebre negre i herbes de provença.

El dedico a la Pili, sí a tu Pili, la mare de la Laura, que és com ens passem a dir les mames quan tenim filles, mama de…..ja ja ja, doncs si te’l dedico a tu, perquè sé que és molt pesat cada dia haver de pensar el què fem, o el què farem, que faci plat, que agradi i que es pugui portar com a àpat a la carmanyola, o deixar-lo a casa per quan venen a dinar els fills adolescents o per nosaltres mateixos quan arribem cansats després d’un llarg dia de feina.

robar el plat a taula i només haver-lo d’escalfar…fa una il·lusió!!!. Bé, no m’enrotllo més, que al final quan veieu tanta lletra us pensareu que el plat és llarg i res més lluny de la meva intenció.

Com ja sabeu els ingredients que utilitzem són de 1ª qualitat i de total confiança, i la costella era fresquiiiiiisima, ja ja ja, sí sí, d’aquella que jo sempre us dic que primer s’hauria de deixar reposar uns dies de tant que ho és. I les espècies les agafo a granel de la meva tenda.

– En primer lloc encenem el forn, jo ja el poso a 180º només a baix.

– Pelem les patates i la ceba i la tallem a rodanxes i ens faran de coixí de les costelles. Les posem directament a la safata que després anirà al forn salades i amb una mica de ximixurri.

– Damunt posem la costella de costat, ben col·locada i seguidament posem la sal, la resta del ximixurri i el curri, la quantitat és al vostre gust. Jo recomano que no us passeu, ja que són espècies que donen un gust intens. Afegim les 4 cullerades d’oli i les 2 de vinagre i cap al forn.

– El forn ja el tindrem calent i si el forn és d’aire perfecte, però si no, que és com és el meu, només a baix a 180º. La safata la poso al mig, i passats uns 20 minuts punxem les patates per veure si són prou tendres, que quasi segur, que sí.

– Tot seguit posem el forn en mode a dalt i a baix alhora, uns 10 minuts més. Recomano donar la volta a la costella amb unes pinces de cuina perquè quedi una mica més sucosa.

– Passat aquest temps apaguem el forn, el deixem a dins uns 10 minuts més…i fet. Us en llepareu els dits.

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Postre

Pastís de préssec

Segon Plat

Bacallà amb allioli