INGREDIENTS (4 persones):

– ½ kg d´amanida russa
– 3 ous durs
– 1 llauna de tonyina, amb oli d´oliva
– 100 gr de cogombrets en vinagre
– 100 gr d’olives farcides d’anxoves
– 2 pebrots escalivats
– 4 cullerades de tomàquet fregit
– 2 barretes de cranc
– 4 cullerades de maionesa
– 6 plaques de canelons
– 4 filets de pernil dolç una mica gruixut

Molts ingredients però molt senzills d’ajuntar! Sí, sí, canelons freds!! No em digueu que no us venen de gust!

Arriba la tardor, però encara podem gaudir d’aquests plats d’elaboració senzilla i que es poden menjar freds. En realitat, no volem que acabi el bon temps, els dies seran més curts i la foscor i la fresca farà que ens tanquem més d’hora a casa. Però tranquils, ja ocuparem aquest temps, farem receptes adients per portar amics o família a casa i gaudir del la llar en bona companyia i amb una varietat de plats ideals per compartir i quedar contents.

Fins llavors, gaudiu d’aquests meravellosos canelons freds, que ja us dic que també podeu realitzar en qualsevol moment com a entrant ben bo i ben vistós. Jo els faré de pasta de canelons i de pernil dolç, trieu la millor opció. Doncs som-hi!!!

Bullim l’amanida russa amb els ous, jo ja la tenia bullida per tal que es refredes. Bullim les plaques de canelons i les estenem en un drap de cotó.

En un bol prou fondo, afegim 2 ous durs, la tonyina, els cogombrets, les olives, els pebrots, el tomàquet, les barretes de cranc i la maionesa i una mica de sal.

Jo vaig fer les dues versions, la de farcir les plaques de canelons, i la d’enrotllar el pernil en dolç amb el farcit que hem preparat.

Guarnim amb maionesa al gust i amb l’ou dur restant, el ratllem per damunt, posem unes tires de pebrot escalivat pel damunt i llestos.

És un plat que el podem deixar preparat unes hores o inclús un dia abans.

Bon profit!!!

Quan es tanca una porta, obrim una finestra, i descobrim com n’és d’interessant descobrir nous horitzons, que no haguéssim vist, de no tancar-se la porta.

Imagineu com deu ser descobrir-ho amb uns entrants tan originals. Per què no?