Vols preparar aquest plat?

Visita botiga.xarcuteriasilvia.cat per comprar els ingredients!

Bacallà amb allioli

Aviat tindrem la quaresma aquí, queden pocs dies per carnaval i després, ja se sap, a fer bondat com mana la tradició. Així que a partir d’avui anireu trobant receptes i escrits relacionats amb el bacallà, la botifarra d’ou, les truites,… Ens agradarà molt que ens envieu les vostres receptes i suggerències també.

Com m'agradaria veure per un foradet com us ha quedat!

Ingredients:

Per 4 persones
– 4 talls de bacallà, jo he escollit suprema, però qualsevol part és bona.
– 4 cullerades d´oli
– 2 cullerades soperes de farina blanca
– ½ kg de patata i ceba fregida, jo en aquest cas he escollit un preparat que ja tinc a la tenda, però sinó amb 2 patates mitjanes i una ceba no molt gran ja farem.
– Allioli suau (la recepta de l’Àgata)

Jo de moment us ofereixo aquesta que no té cap secret, bacallà amb allioli, tal qual, us he de dir que és una recepta que a la meva parada la ofereixo moltíssim. Trobo que és tan senzilla i és tan profitós el resultat que sempre m’ha agradat compartir-la. Ara us ho demostraré.

Els ingredients són mínims…qui és que no pot tenir a mà tot això i de passada sorprendre als de casa?

– Pre-escalfem el forn a 180º-200º, mode gratinador.

– Posem l’oli a escalfar i talleu les patates i la ceba a làmines, com si anéssiu a preparar la truita de patates. Les poseu a la paella a foc lent i que es vagin fent (uns 20 minuts).

– Escorrem la barreja amb un colador i l’aboquem de base dins una safata que posarem després al forn.

– Mentres, enfarinem els trossos de bacallà i procedim a fregir volta i volta amb el mateix oli i la mateixa paella on hem tret les patates. (màxim un minut per costat)

– Tot seguit afegim damunt les patates i la ceba.

– Pintem amb allioli cada tros de bacallà……i cap al forn. Gratinarem com a màxim uns 8 minuts, però vosaltres mateixos!!!! Ha de quedar dauradet però no massa torrat.

Avui hem posat bacallà, però podeu posar el que més us agradi a casa (lloms de rap, lloms de lluç, etc…. peixos de sabor més aviat suau).

Els imprescindibles, a Botiga.XarcuteriaSilvia.cat

Més receptes de Xarcuteria Silvia

Primer Plat

La Vichyssoise de la Sílvia

Postre

Mil fulls de xocolata, ràpid i senzill

Primer Plat

L’arròs amb verdures de la Carme

Segon Plat

El pollastres de la nostàlgia

Primer Plat

Les llenties de la xarcutera

Postre

Bombons de coco

Segon Plat

Fideuà per a la Míriam

Segon Plat

Pollastre amb cervesa

Segon Plat

Lluç farcit amb crosta

Postre

Bombons sorpresa o com aprofitar els cereals

Aperitius

Tapes per picar

Aperitius

Els originals farcellets de la Margarita

Primer Plat

Patates de l’àvia

Segon Plat

Mandonguilles de peix

Segon Plat

Galtes de porc al forn

Segon Plat

Truita de poma, canyella i amor

Primer Plat

Muffins d’escuma de carxofa amb aroma de foie

Primer Plat

Les varietats de la botifarra d’ou

Segon Plat

Costella de porc al forn per la Pili

Postre

Pastís de préssec