INGREDIENTS (4 persones):

– 4 talls de bacallà, jo he escollit suprema, però qualsevol part és bona.
– 4 cullerades d´oli
– 2 cullerades soperes de farina blanca
– ½ kg de patata i ceba fregida, jo en aquest cas he escollit un preparat que ja tinc a la tenda, però sinó amb 2 patates mitjanes i una ceba no molt gran ja farem.
Allioli suau (la recepta de l’Àgata)

Aviat tindrem la quaresma aquí, queden pocs dies per carnaval i després, ja se sap, a fer bondat com mana la tradició. Així que a partir d’avui anireu trobant receptes i escrits relacionats amb el bacallà, la botifarra d’ou, les truites,… Ens agradarà molt que ens envieu les vostres receptes i suggerències també.

Jo de moment us ofereixo aquesta que no té cap secret, bacallà amb allioli, tal qual, us he de dir que és una recepta que a la meva parada la ofereixo moltíssim. Trobo que és tan senzilla i és tan profitós el resultat que sempre m’ha agradat compartir-la. Ara us ho demostraré.

Els ingredients són mínims…qui és que no pot tenir a mà tot això i de passada sorprendre als de casa?

– Pre-escalfem el forn a 180º-200º, mode gratinador.

– Posem l’oli a escalfar i talleu les patates i la ceba a làmines, com si anéssiu a preparar la truita de patates. Les poseu a la paella a foc lent i que es vagin fent (uns 20 minuts).

– Escorrem la barreja amb un colador i l’aboquem de base dins una safata que posarem després al forn.

– Mentres, enfarinem els trossos de bacallà i procedim a fregir volta i volta amb el mateix oli i la mateixa paella on hem tret les patates. (màxim un minut per costat)

– Tot seguit afegim damunt les patates i la ceba.

– Pintem amb allioli cada tros de bacallà……i cap al forn. Gratinarem com a màxim uns 8 minuts, però vosaltres mateixos!!!! Ha de quedar dauradet però no massa torrat.

Avui hem posat bacallà, però podeu posar el que més us agradi a casa (lloms de rap, lloms de lluç, etc…. peixos de sabor més aviat suau).

Com m’agradaria veure per un foradet com us ha quedat!