INGREDIENTS (per a 8 persones):

– 1 sípia gran neta (o 3 calamars)
– 16 gambes o escamarlans
– 2 alls
– 400 gr. d’arròs
– 1 litre i mig de fumet de peix
– oli
– sal

Aquí teniu una recepta de l’arròs caldós, una sopeta reconfortant per aquests dies que prometen fred.

Fem el fumet segons aquesta recepta (cliqueu aquí).

Sofregim un parell d’alls sencers i sense pelar en una cassola, a continuació salpebrem les gambes, les fregim una mica només i les retirem.

Afegim la sípia neta i a trossos prèviament salada i quan estigui rossa, tirem l’arròs, i no el parem de moure per tal que agafi una mica de color.

Desprès comencem a tirar el caldo mica en mica, normalment s’ha de triplicar i una mica més, és a dir, 1 got d’arròs per 3 gots i mig de caldo, depèn de com el vulgueu d’espès.

Mentre bull l’arròs, aprofitem i pelem les gambes, que ja estaran fredes, i a última hora les afegim a l’arròs, la sal és al gust que li volgueu posar. El farem bullir 18 minuts i el deixem reposar uns 3 minuts més.

Aquest arròs també és molt bo amb trossos de rap i rossellones.

Jo, aquest arròs el faig també amb llamàntol, que segueix el mateix procés!