Ingredients: ( per 4 persones)

  • 12 talls de llom, queda molt tendre amb el de dos colors, o ibèric. També es pot fer amb el filet, que també quedarà molt melós
  • 16 cues de gamba
  • 1 ceba mitjana, o dos petites, tallades a dauets
  • 2 tomàquets pera
  • ½ litre de brou de pollastre o aigua amb pastilla de caldo concentrat
  • 4 culleres d´oli , sal i pebre blanc o negre

Primer posem a calenta l´oli a la paella on volem preparar el plat, i en 1 minut passem el llom o el filet tallat una mica gruixut, prèviament salat, volta i volta. Ho trèiem i al mateix oli hi afegim les cues de gamba  salpebrades, també volta i volta perquè agafin una mica de color, ho trèiem també. Posem la ceba a dauets i quan comenci a enrossir ( aproximadament uns 5 minuts), tirem a sobre els tomàquets  tallats a daus i a foc mitja, anem enrossint tot junt.

Mentre faci xup xup, tirem a sobre el ½ litre de caldo, prèviament calent. Passat 5 minuts afegim a la cassola els talls de llom i deixem a foc mitja, que rebaixi el líquid uns 10-12 minuts màxim.

Finalment afegim les cues de gambes i deixem a foc lent tot junt uns 5 minuts mes, rectifiquem el punt de sal, al nostre gust, jo li he afegit una mica de pebre blanc.