Recepta de la Patri

Ingredients : Si us animeu a preparar la massa brisa necessitareu (per un motlle de 24 cm):

  • 150 grams de farina fluixa o de rebosteria
  • 75 grams de mantega freda
  • 1 ou
  • un pessic de sal

Enceneu el forn a 180º

Poseu en un bol la farina i el pessic de sal, afegiu la mantega freda tallada a daus, i barregeu els ingredients amb les mans fins aconseguir una textura sorrenca. Aleshores afegiu l’ou, i mescleu tot just per aconseguir fer una bola amb tots el ingredients.

Poseu la bola a sobre un film transparent i estireu-la amb un corró, una mica enfarinat. Amb el film transparent podreu tombar i girar la massa per posar-la sobre el motlle sense que es trenqui.  Estireu-la bé fins que vegeu que pot cobrir tot el motlle. Poseu sobre la massa estirada el motlle, prèviament greixat, cap per avall, i amb l’ajuda del film transparent doneu-li la volta sobre el motlle. Premeu amb els dits per que quedi ben posada sobre el motlle, i amb un ganivet talleu el que sobri de les vores. Es aconsellable deixar la massa mitja hora al frigorífic, si disposeu de temps, per que així no s’encongirà quan la feu al forn; però si no teniu temps, no passa res. Poseu-la directament al forn, tapada amb paper de forn, per que no es torri massa, durant 20 minuts. Moltes receptes posen a sobre el paper de forn, llegums secs per que la massa no pugi. Jo només poso el paper de forn ben premut contra la massa i en tinc prou.

Aleshores comenceu a prepara el farcit de la quiche. Podeu aprofitar el que tingueu al frigorífic, com pebrots, carbassons, albergínies,… acompanyats o no, de pollastre, botifarra, tonyina o salmó, fresc o fumat, etc…Les combinacions són interminables.

Per sobre el farcit, abocarem una mescla de ous, nata líquida, sal i pebre, al gust . Ho cobrirem tot amb formatge ratllat, i al forn 20 minuts.