Recepta de la Pilar
Ingredients : 1kg. De llom en un tros, 1 l. De llet, 1 pot de mostassa suau, 2 fulles de llorer, 1 ceba 2 claus d’essència, 1 pastanaga, 1 tall d’api 1 cullerada de farina , 1 cullerada de mantega, pebre i sal.
Untar el llom uniformement amb la mostassa , introduir-lo amb una cassola , cobrir-lo amb la llet, afegir el llorer ,la ceba sencera punxada amb el claus, la pastanaga i el api tallat a trossets i salpimentar-ho tot. Tapar la cassola amb film transparent i deixar-lo al frigorífic durant 6-8 hores. Pasat aquest temps traiem la cassola del frigorífic i la deixem a temperatura ambient durant 20 minuts. Treure el llorer, posar la cassola al foc i deixar coure el llom durant 1 hora. Treure el llom, deixar refredar i tallar- lo a rodanxes. Treure el caus de la ceba i triturar totes les verdures amb el líquid que ha quedar fins aconseguir una crema. Posar la salsa obtenia al foc, afegir-hi la mantega replantaria mesclada amb la farina i coure, removent-ho constantment, fins aconseguir una salsa homogènies. Tirar-hi sobre la carn i servir. Aquesta recepta també es podria fer am un tros de carn magra.