Recepta de la Pilar
Ingredients : 2 filets de porc tallat gruix, 1 paquet de pasta de full, ½ dl d’oli, brandi, un ou, 1 dl de vi negre, sal i pebre, 10 gr de setes seques, 220 gr de xampinyons, 1 ceba, 1 llauneta de foie, 25 gr de mantega, nou moscada molguda.
Posar les setes seques en remull en aigua molt calenta uns20 minuts. Pela la ceba, neteja els xampinyons i escorre les setes, picar-ho tot molt petit. Desfer la mantega en una paella i posar la ceba, els xampinyons i les setes. Remoure i sazonar amb la sal , pebre i nou moscada. Coure a foc lent 30 minuts, fins que s’evapori tot el líquid, removent de tant en tant i reservar. Aixafar els medallons de filet amb la ma i daurar-los per ambdós costats amb una paella amb l’oli ben calent. Els traieu i una vegada fred, pintar-los amb una mica de brandi, salpimentar i reservar. Tallar la pasta de full en quadres, en el qual podem una culleradeta de la mescla de setes i una altre de foie, damunt el medalló de filet i cobrir-lo amb una altre culleradeta de les setes i una altre de foie. Tancar la pasta de full formant com si fossin paquetets i pressionar per a que quedi ben tancat. Pintar la pasta de full amb ou batut. Decorar el paquetets amb retalls de la pasta de full i posar-los amb una safata del forn forada amb paper vegetal. Tapar amb un pany, reservar al frigorífic durant 30 minuts, treure el pany i ficar-ho al forn uns 25 minuts a 220º , que vegeu que la pasta de full estigui daurada. Amb la mateixa paella que es va fer la carn posar el vi , la mescla que a quedat de setes i el foie que a quedat. Coure fins que redueixi un terci. Servir els filet amb la salsa calenta. Aquest plat també quedaria be amb filet ibèric o llom ibèric i la veritat es que quedarà molt festiu.